skip to Main Content

Notariskantoor Kroezen

Case Study Notariskantoor Kroezen

De huidige wereldwijde corona-uitbraak stimuleert de behoefte aan flexibilisering van IT-werkplekken. Maar dat is niet de enige factor. Klimaatkwesties, files, ouderlijke zorg, geopolitieke verschuivingen (zoals Brexit), het vasthouden van talent en zoveel andere zeer ‘menselijke’ en echte kwesties zijn aan de orde van de dag. Ze dwingen organisaties om na te denken over de manier waarop ze de meest waardevolle component – de medewerkers – aantrekken, faciliteren en stimuleren in hun ontwikkeling. Niet langer is overal en altijd kunnen werken een ‘nice to have’, het is een reële behoefte en soms zelfs een voorwaarde om medewerkers te binden. Hierbij speelt veiligheid een belangrijke rol.
"Voor onze medewerkers wordt het thuiswerken makkelijker gemaakt, wij hoeven niet te vrezen voor het verlies van data.”~ Notaris Hans Kroezen

SUMMARY

DE KLANT

  • 8 Medewerkers
  • 9 Desktops
  • 6 Thuiswerkplekken

DE UITDAGING

  • Veilig en efficiënt thuiswerken op persoonlijke computer

DE OPLOSSING

  • UD Pocket

HET RESULTAAT

  • Zonder verlies van data veilig thuiswerken op een persoonlijke laptop

Optimale dienstverlening met oog voor persoonlijke wensen, dat is waar het bij notariskantoor Kroezen om draait. Notariskantoor Kroezen is een modern, flexibel en toegankelijk kantoor. De medewerkers zijn gespecialiseerd op meerdere rechtsgebieden, zodat klanten op verschillende vlakken deskundig worden geholpen. Het kantoor wordt bijzonder gewaardeerd vanwege de persoonlijke en informele benadering. Voor klanten wordt echt de tijd genomen.

VEILIG THUISWERKEN

De medewerkers van notariskantoor Kroezen zijn niet alleen werkzaam op het kantoor in Oldenzaal, maar ook steeds vaker thuis.

Daarbij rijst de volgende vraag:

‚Hoe kunnen we de werkplek van thuiswerkers zo veilig en efficiënt mogelijk inrichten? Van een Notariskantoor mag je verwachten dat (persoonlijke) gegevens goed zijn beveiligd.’

Het is echter lastig om te bepalen wat daarvoor allemaal nodig is. Voor notaris Hans Kroezen reden om contact op te nemen met ZCUR, een onderneming gespecialiseerd in informatiebeveiliging en privacy. ZCUR voorzag in de behoefte om medewerkers veilig vanuit huis te kunnen laten werken. Uitgangspunt was medewerkers vanaf hun persoonlijke computer met een wachtwoord te laten inloggen op de beveiligde kantooromgeving.

De huidige afspraak was dat de medewerkers hun eigen computer of laptop up-to-date en virusvrij moesten houden. De gebruikte oplossing is gangbaar, maar het kan slimmer en veiliger. Daarbij constateerde ZCUR dat de medewerkers zich toch altijd zorgen maakten over de veiligheid van hun eigen computer. “Je wilt met het thuiswerken niet het netwerk van kantoor besmetten en de gegevens van onze klanten in gevaar brengen”, aldus één van de medewerkers van Kroezen. “Je bent natuurlijk ook bang om per ongeluk wat verkeerds te doen of om gehackt te worden”.

COMPUTER AAN EEN SLEUTELHANGER

De oplossing is gevonden in een ‘computer aan een sleutelhanger’, oftewel de UD Pocket. Dat is de kleinste computer ter wereld. Als de medewerkers deze USB minicomputer in hun eigen privé laptop (of desktop) steken, wordt dit direct een veilige werkplek. Het apparaat maakt verbinding met de kantooromgeving en daarmee werken de medewerkers veilig vanuit huis of iedere andere locatie. Op dezelfde wijze als op kantoor. Op het apparaat zelf wordt niets opgeslagen. Verwijderen de medewerkers de UD Pocket, dan kan de laptop weer voor privé doeleinden worden gebruikt.

De USB-minicomputer is een product van IGEL. IGEL is een Duitse computerproducent die apparatuur levert volgens de hoogste beveiligingsstandaarden aan bijvoorbeeld overheden of zorginstellingen. “De inzet van de IGEL UD Pocket met OS 11 past perfect bij de veiligheid én vertrouwelijkheid van het notariskantoor” aldus ZCUR. “Beiden werken vanuit dezelfde hoge standaarden”. In samenwerking met IGEL distributeur Tweco IT werd een succesvolle Proof of Concept ingericht. Daarna konden de medewerkers snel én veilig weer aan de slag.

VOORDELEN

Medewerkers kunnen hun eigen apparaten nu zonder zorgen gebruiken. Diefstal van apparatuur of het installeren van een spelletje door de kinderen vormt geen enkel risico meer. Een medewerker verwoordt dit als volgt:

“Ik heb regelmatig een betaalde virusscanner geïnstalleerd en een buurjongen mijn computer laten bijwerken. Je wilt niet met je eigen computer het kantoor besmetten.”

EINDOORDEEL

Voor veilig thuiswerken hoeft alleen de UD Pocket in de laptop gestoken te worden. “Een veilige en snelle oplossing voor ons kantoor”, aldus notaris Kroezen, die dit nog concreter verwoordt: “Voor onze medewerkers wordt het thuiswerken makkelijker gemaakt, wij hoeven niet te vrezen voor het verlies van data.

Wilt u ook veilig thuiswerken? Neem dan contact op met ZCUR om de voordelen van deze of andere oplossingen te ontdekken.

Betrokken partijen

Notariskantoor Kroezen | www.notariskantoorkroezen.nl

Tweco IT (distributeur IGEL) | www.tweco-it.nl | 0541-229933 | info@tweco-it.nl

ZCUR Informatiebeveiliging en Privacy | www.zcur.nl | 085 0608 419 | info@zcur.nl

Back To Top